Projekti udruga – podijeli ideje i iskustva putem televizije!

Post date: Aug 30, 2012 11:56:38 AM

Kolega Nikičić nam donosi informacije o novom natječaju. Tekst prenosimo u cijelosti s linka.

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS u suradnji s partnerima Kapital Network-om, Televizijom Jadran, Nezavisnom televizijom, Hrvatskom radiotelevizijom, Koalicijom udruga Info zona te Hrvatskim novinarskim društvom

raspisala je natječaj pod nazivom:

Projekti udruga – podijeli ideje i iskustva putem televizije!

CILJ NATJEČAJA

Cilj natječaja je informirati širu javnost i povećati vidljivost kvalitetnih projekata koji su doprinijeli demokratizaciji i održivom razvoju zajednica, a provedeni su od strane organizacija civilnog društva u Hrvatskoj. Na taj način ćemo pružiti podršku daljnjem radu organizacija civilnog društva i istaknuti primjere dobrih praksi. Natječaj se provodi u sklopu projekta „Informiraj se i odluči!“, a financiran je sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA INFO 2010.

PREDMET NATJEČAJA

Vidljivost će biti pružena putem emitiranja video materijala u emisiji ''Cenzura'', u nezavisnoj produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS.

Među prikupljenim video materijalima o uspješnim projektima koje su provele organizacije civilnog društva iz Hrvatske, odabrati ćemo nekoliko projekata koje ćemo uvrstili u reportaže i emitirati putem televizijskih postaja partnera na projektu i suradnika CENZURE PLUS tijekom 2012. i početkom 2013. godine. Prijavljeni projekti trebaju zadovoljiti kriterij neposredne ili posredne koristi za lokalnu zajednicu – u pogledu povećanja demokratizacije i unaprjeđenja održivog razvoja zajednice. Pritom je najvažniji kriterij važnost društvene promjene koja se dogodila kao izravni ili neizravni utjecaj projekta, dok područja djelovanja mogu biti različita, na primjer područje aktivnog građanstva, socijalnog uključivanja, ekologije, europskog informiranja, promicanja volonterstva, antidiskriminacije i borbe za ljudska prava i slično.

PRIJAVE

Predstavnici organizacija civilnog društva pozivaju se da putem obične pošte dostave slijedeću natječajnu dokumentaciju:

na DVD-u ili USB stick-u:

  • video zapise o projektu i/ili fotografije snimljene tijekom provođenja projekta (poželjni video formati- uncompressed AVI, MPEG-2 i MPEG -4, iako možete poslati u bilo kojem video formatu; fotografije prema vlastitom izboru)

  • sažetak o projektu za koji šaljete video zapise i/ili fotografije (slobodni format)

  • podatke o organizaciji civilnog društva koja je projekt provela i kontakt informacije (slobodni format)

Rok za dostavu video zapisa i dokumentacije je petak, 14. rujan 2012., a prijave se podnose putem pošte na adresu Udruga CENZURA PLUS, Šetalište Bačvice 10, 21 000 Split, s naznakom ''Za natječaj: Projekti udruga – podijeli ideje i iskustva putem televizije!''.

POVJERENSTVO ZA ODABIR PROJEKATA:

Djelatnici te urednici emisija i programa iz organizacija koje provode projekt ''Informiraj se i odluči!'' bit će zaduženi za izbor najboljih projekata koje ćemo predstaviti kroz reportaže i emitirati.

REZULTATI NATJEČAJA:

Rezultati natječaja bit će objavljeni u roku od 30 dana nakon završetka roka za prijave na stranicama udruge CENZURA PLUS www.cenzura.hr, a sudionici natječaja će obavijest o rezultatima natječaja primiti putem elektronske pošte.

Za dodatna pitanja o natječaju možete se obratiti putem e-mail adrese cenzuraplus@cenzura.hr ili telefona +385 (0)21 489 168.

TV emisije Cenzura možete pogledati na YouTube Channel: CenzuraPlusTV.