Program Mladi na djelu - Osposobljavanje „Uključi me!“

Post date: Nov 12, 2012 8:03:01 AM

Agencija za mobilnost i programe EU organizira osposobljavanje za uključivanje mladih s manje mogućnosti u program Mladi na djelu pod nazivom „UKLJUČI ME!“

Radite s mladima koji:

·se suočavaju s diskriminacijom zbog svoje etničke pripadnosti, spola, vjeroispovijesti, nacionalnosti….

·žive u siromaštvu

·imaju poteškoća u obrazovnom sustavu

·imaju zdravstvene probleme

·žive u izoliranim mjestima?

Vaša organizacija želi unaprijediti stupanj socijalne uključenosti, tolerancije, zdravlja, jednakosti……?

Otvoreni ste za nove aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Vaše organizacije?

Da??!! Osposobljavanje za uključivanje mladih s manje mogućnost u program Mladi na djelu namijenjeno je baš Vama.

Osposobljavanje „Uključi me!“ održat će se 21. - 23.11.2012. u Krapinskim toplicama.

Osposobljavanje je namijenjeno organizacijama koje rade na socijalnom uključivanju mladih s manje mogućnosti i žele se više informirati o programu Mladi na djelu.

U sklopu programa Mladi na djelu pod pojmom „mladi s manje mogućnosti“ misli se na mlade koji su u lošijoj situaciji od svojih vršnjaka jer se susreću s jednom ili više situacija i prepreka (društvene prepreke, ekonomske prepreke, invaliditet, obrazovne poteškoće, kulturne razlike, zdravstveni problemi, zemljopisne prepreke).

Na primjer, to su mladi Romi, mladi s invaliditetom, mladi s otoka, mladi koji su napustili škole, mladi bez adekvatne roditeljske skrbi, mladi iz siromašnih obitelji i svi drugi mladi koji zbog određenih prepreka otežano sudjeluju u svim aspektima društvenog života.

Osnovna svrha ovog osposobljavanja je povećanje stupnja uključenosti organizacija koje rade s mladima s manje mogućnosti u program Mladi na djelu. Temeljem toga osnovni ciljevi osposobljavanja su:

- Informiranje sudionika o programu Mladi na djelu

- Pojašnjenje pojma „mladi s manje mogućnosti“ u kontekstu programa Mladi na djelu

- Podizanje stupnja motiviranosti sudionika za uključivanje u program Mladi na djelu

- Podizanje stupnja kompetencija za prijavu, pripremu i provedbu projekata koji uključuju mlade s manje mogućnosti

Program rada možete preuzeti ovdje.

Kroz osposobljavanje će vas voditi trenerice Sunčana Kusturin i Martina Bek.

Osposobljavanje će se održati u Toplice Hotel, u Krapinskim toplicama.

Troškove smještaja pokriva Agencija za mobilnost i EU programe, a povrat troškova puta će se moći ostvariti prema pravilima AMPEU i Europske komisije.

Agencija snosi troškove smještaja te djelomično refundira putne troškove u slučaju korištenja javnog prijevoza i to na sljedeći način:

· sudionici čija povratna putna karta iznosi do 100kn samostalno financiraju put

· sudionicima čija povratna putna karta iznosi preko 100kn Agencija refundira 80% putnih troškova

Sa svim sudionicima će se mehanizam financiranja njihovog sudjelovanja regulirati sklapanjem Ugovora između Agencije i sudionika (organizacije prijavitelja).

Putne karte potrebno je poslati na adresu Agencije za mobilnost i programe EU (Gajeva 22, 10000 Zagreb) najkasnije 10 dana od dana održavanja osposobljavanja.

Svi zainteresirani korisnici programa Mladi na djelu mogu se prijaviti ispunjavajući online prijavni obrazac na stranicama Agencije najkasnije do srijede 14. studenog 2012.

Na Osposobljavanje se pozivaju stručnjaci iz različitih vladinih i nevladinih organizacija i ustanova koji direktno rade sa različitim skupinama mladih s manje mogućnosti. Prednost pri izabiru imati će oni stručnjaci koji pokažu visoki stupanj motiviranosti za osmišljavanje, pisanje, prijavu i realizaciju projekata u koje će biti uključeni mladi s manje mogućnosti (posebno mladi Romi i mladi s invaliditetom). Napominjemo da nije potrebno da su sudionici formalni zastupnici ustanova ili organizacija već je važno da imaju potporu ustanove/organizaciju iz koje dolaze.

Prijaviti se možete ovdje.