Održano predavanje: Čovjek zna, poslušaj ga! br.3.

Post date: May 21, 2012 10:42:30 AM

18.05.2012. u velikoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 18:30 održano je ranije najavljeno predavanje "Zemlja porijekla: Kina". Predavanje je organizirala Udruga Academico kao treće u nizu iz serije Čovjek zna, poslušaj ga!

Podsjetimo prvo predavanje je održao akademik Paar s temom Svemir i ljudski genom, dok je drugo (EU, što jest a što nije?) bilo usmjereno na problematiku ulaska u EU.

Predavanje "Zemlja porijekla: Kina" održala je dr.sc. Jadranka Vuković Rodriguez (Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu) pred stotinjak prisutnih u lijepo popunjenoj dvorani. Kroz predavanje dr.sc. Vuković Rodriguez nas je u formi fotopisne priče provela kroz svoja iskustva nastala za šestomjesečnog boravka u kineskoj pokrajini Sečuan. Svoje istraživanje o tradicionalnoj kineskoj medicini i farmaciji te potragu za tradicionalnim ljekarnama predavačica je sazdala u priču,koja nam, pored glavne radnje (tradicionalna kineska medicina), nudi mnoštvo podataka i pričica koje opisuju običaje, tradiciju, ljude, njihov način života, prehrane i harmoniju koju postižu unatoč očiglednom siromaštvu.

Da je predavačica ima više talenata pokazuje fotoprezentacija koja prati cijelo predavanje, a sastoji se isključivo od sjajnih autorskih fotografija predavačice.

Po završetku predavanja, dr.sc. Vuković Rodriguez je rado odgovarala na brojna pitanja iz publike.

Zahvaljujemo se dr.sc. Vuković Rodriguez, te se nadamo kako će ju opet ugostiti po povratku s nekog novog putovanja.