Aktivno Mladi 3.0!

Post date: Feb 3, 2014 3:11:59 PM

S početkom veljače 2014. Godine počela je provedba našeg projekta „Aktivno za bolji Brod 2014.“ Kojeg provodimo već 4 godinu zaredom u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti grada Broda.

Dio ovog projekta je i pod-projekt „AKTIVNO MLADI 3.0“ koji je usmjeren na mlade građane našega grada. Ovaj projekt ima za cilj poticanje mladih na društvenu aktivnost, mobilnost unutar Europske Unije, osnaživanje njihove uloge u društvu i sveukupno poboljšanje kvalitete života mladih u našem gradu. S prvim predavanjem u Gimnaziji Matije Mesića u Slavonskom Brodu, 5.veljače te nastavkom 7.veljače u Klasičnoj Gimnaziji Fra Marijan Lanosović počinjemo niz informativnih predavanja o programu Europske Komisije ERASMUS+ (Ključna Akcija 1 –Mobilnost mladih radi učenja) u sklopu kojega je mladima (od 13-30) omogućena mobilnost unutar Europske Unije u svrhu neformalnog obrazovanja te razmjene kultura i iskustava.

Predavanja će sadržavati:

· Uvodnu riječ

· Informacije o ERASMUS + programu za mlade

· Informacije o SALTO YOUTH portalu

· Primjere dobre prakse

· Pitanja i odgovore sudionika

Interes su pokazale i visokoobrazovne ustanove sa područja grada a njih planiramo posjetiti u ožujku. Nadamo se da ćemo ubrzo pronaći još zainteresiranih srednjih škola i skupa s njima pomoći mladima našega grada da ostvare svoje ciljeve i želje te kroz putovanja i neformalnu naobrazbu postanu pravi europski građani.

Sve zainteresirane ustanove i organizacije se mogu javiti na academico.brod@gmail.com.

U ime UO udruge

Voditelj projekta

Igor Nikičić