Akademik Paar održao predavanje

Post date: Apr 11, 2011 8:22:20 AM

U velikoj dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu, dana 05. travnja 2011. godine s početkom u 17 sati, održano je prvo od predavanja u sklopu kampanje udruge Academico "Čovjek zna, poslušaj ga!".

Iznimno posjećeno predavanje s temom "Novi veliki znanstveni izazovi – Svemir i ljudski genom " održao je akademik Vladimir Paar.

Vladimir Paar jedan je od naših najcjenjenijih znanstvenika, redoviti profesor na prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, autor nekoliko stotina znanstvenih i stručnih radova te niza knjiga i udžbenika te jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika u svijetu.

Kroz dvosatno predavanje akademik je u prvom dijelu objasnio najnovije spoznaje i otkrića na području humane genetike (superkristalne strukture genoma u frekventnoj domeni, regualtori gena, ...).

Drugi dio predavanja bio je posvećen postanku i razvoju svemira.

Brodska publika je s nekoliko pitanja na kraju predavanja pokazala da je dorasla ovakvoj vrsti predavanja.

Nakon odgovora na postavljena pitanja akademik Paar je nagrađen zasluženim pljeskom Brođana čije su kritike na ovo predavanje bile isključivo pozitivne.