Vijesti‎ > ‎

Program Mladi na djelu - Osposobljavanje „Uključi me!“

objavio 12. stu 2012. 00:03 Stjepan Aščić

Agencija za mobilnost i   programe EU organizira osposobljavanje za uključivanje mladih s manje   mogućnosti u program Mladi na djelu pod nazivom „UKLJUČI ME!“

Radite s mladima koji:

·se suočavaju s diskriminacijom zbog svoje etničke   pripadnosti, spola, vjeroispovijesti, nacionalnosti….

·žive u siromaštvu

·imaju poteškoća u obrazovnom sustavu

·imaju zdravstvene probleme

·žive u izoliranim mjestima?

Vaša organizacija želi unaprijediti stupanj socijalne   uključenosti, tolerancije, zdravlja, jednakosti……?

Otvoreni ste za nove aktivnosti koje doprinose ostvarenju   ciljeva Vaše organizacije?

Da??!!    Osposobljavanje za uključivanje mladih s manje mogućnost u program   Mladi na djelu namijenjeno je baš Vama.   

Osposobljavanje „Uključi me!“ održat će   se 21. - 23.11.2012. u Krapinskim   toplicama.

Osposobljavanje je   namijenjeno organizacijama koje rade na socijalnom uključivanju mladih s   manje mogućnosti i žele se više informirati o programu Mladi na djelu.

U sklopu programa Mladi na djelu pod pojmom „mladi s manje   mogućnosti“  misli se na mlade koji su   u lošijoj situaciji od svojih vršnjaka jer se susreću s jednom ili više   situacija i prepreka (društvene prepreke, ekonomske prepreke, invaliditet,   obrazovne poteškoće, kulturne razlike, zdravstveni problemi, zemljopisne   prepreke).

Na primjer,  to su mladi Romi, mladi  s invaliditetom, mladi s otoka, mladi koji su napustili škole, mladi  bez adekvatne roditeljske skrbi, mladi  iz siromašnih obitelji i svi drugi mladi   koji zbog određenih prepreka otežano sudjeluju u svim aspektima društvenog   života.

Osnovna svrha ovog   osposobljavanja je povećanje stupnja uključenosti organizacija koje rade s   mladima s manje mogućnosti u program Mladi na djelu. Temeljem toga osnovni ciljevi osposobljavanja su:

- Informiranje   sudionika o programu Mladi na djelu

- Pojašnjenje   pojma „mladi s manje mogućnosti“ u   kontekstu programa Mladi na djelu

- Podizanje   stupnja motiviranosti  sudionika za uključivanje u program   Mladi na djelu

- Podizanje stupnja kompetencija za prijavu, pripremu i provedbu projekata koji   uključuju mlade s manje mogućnosti

Program rada možete preuzeti ovdje.

Kroz osposobljavanje će vas voditi trenerice Sunčana Kusturin   i Martina Bek.

Osposobljavanje   će se održati  u Toplice Hotel, u Krapinskim  toplicama.

Troškove smještaja pokriva Agencija za mobilnost i EU   programe, a povrat troškova puta će se moći ostvariti prema pravilima AMPEU i   Europske komisije.

Agencija snosi troškove smještaja te djelomično refundira   putne troškove u slučaju korištenja javnog prijevoza i to na sljedeći način:

· sudionici čija povratna putna karta iznosi do 100kn   samostalno financiraju put

· sudionicima čija povratna putna karta iznosi preko 100kn   Agencija refundira 80% putnih troškova

Sa svim sudionicima će se mehanizam financiranja njihovog   sudjelovanja regulirati sklapanjem Ugovora između Agencije i sudionika   (organizacije prijavitelja).

Putne karte potrebno je poslati na adresu Agencije za   mobilnost i programe EU (Gajeva 22, 10000 Zagreb) najkasnije 10 dana od dana   održavanja osposobljavanja.

Svi zainteresirani korisnici   programa Mladi na djelu mogu se prijaviti ispunjavajući online prijavni obrazac na stranicama Agencije najkasnije do srijede 14. studenog 2012.

Na Osposobljavanje se pozivaju stručnjaci iz različitih vladinih i nevladinih organizacija i ustanova koji  direktno rade sa različitim skupinama   mladih s manje mogućnosti. Prednost pri izabiru imati će oni stručnjaci koji   pokažu visoki stupanj motiviranosti za osmišljavanje, pisanje, prijavu i   realizaciju projekata u koje će biti uključeni mladi s manje mogućnosti (posebno mladi Romi i mladi s invaliditetom). Napominjemo da nije potrebno da   su sudionici formalni zastupnici ustanova ili organizacija već je važno da   imaju potporu ustanove/organizaciju iz koje dolaze. 

Prijaviti se možete ovdje.

Comments