Vijesti‎ > ‎

Održana izborna i tematska Skupština Mreže mladih Hrvatske

objavio 8. tra 2015. 03:25 Tomislav Borozni   [ ažurirano 8. tra 2015. 03:26 ]


    Od 27. - 29. ožujka u Rijeci se održala godišnja Skupština Mreže mladih Hrvatske. Ovogodišnja je Skupština bila tematska i izborna. Tema Skupštine je bila Govor mržnje na internetu, a kao nastavak naših aktivnosti u tom području i našeg sudjelovanja u kampanji Ne mržnji! U kojoj sudjelujemo zajedno s Ministarstvom socijalne politike i mladih te suradnim i partnerskim organizacijama. U tom smo duhu u Rijeci s našim članstvom radili na pozicijskom dokumentu: Govor mržnje na Internetu i ostali oblicionline nasilja. Pozicijski je dokument usvojen te sada predstavlja službeni stav Mreže u daljnjem djelovanju i zagovaranju unutar ovog područja.
 
    Na skupštini smo također dobili i nove punopravne članice MMH koje sada mogu sudjelovati u donošenju odluka i kandidirati se u tijela Mreže. To su: AEGEE Zagreb,Buđenje sa Šolte, Cinaz iz Zadra, Academico iz Slavonskog Broda te Mladi u EU iz Šibenika. Također, dobili smo nekoliko novih organizacija članica koje su sada u statusu kandidatskog članstva, a to su: Europski dom DubrovnikKorak iz Pule,Outward BoundRadio Student te Ri Rock. Primanjem ovih organizacija, naše je članstvo postalo još raznolikije i rasprostranjenije, a broj udruga članica MMH je porastao na 73.
 
    Također smo usvojili novi Statut organizacije koji je usklađen s obvezama koje proizlaze iz novog Zakona o udrugama.
 
    Konačno, izabrano je i novo vodstvo Mreže mladih Hrvatske. Novi predsjednik je Karlo Kralj, dugogodišnji Mrežin aktivist i dosadašnji član Upravnog odbora. Novi stari potpredsjednik je Sven Janovski iz Zelene akcije, te smo dobili i tri nove članice Upravnog odboraRia Bilić iz Volonterskog centra Zagreb, Gabrijela Martić iz Hrvatskog debatnog društva te Dunja Kučinac iz Kulturtregera. Novi Upravni počinje sa svojim radom 1. travnja i želimo im puno sreće, uspjeha, smijeha i kvalitetnog timskog rada.

Izvor: 


Comments