Vijesti‎ > ‎

Aktivno Mladi 3.0!

objavio 3. velj 2014. 07:11 Tomislav Borozni   [ ažurirano 3. velj 2014. 07:19 ]

S početkom veljače 2014. Godine počela je provedba našeg projekta „Aktivno za bolji Brod 2014.“ Kojeg provodimo već 4 godinu zaredom u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti grada Broda.

 Dio ovog projekta je i pod-projekt „AKTIVNO MLADI 3.0“ koji je usmjeren na mlade građane našega grada. Ovaj projekt ima za cilj poticanje mladih na društvenu aktivnost, mobilnost unutar Europske Unije, osnaživanje njihove uloge u društvu i  sveukupno poboljšanje kvalitete života mladih u našem gradu. S prvim predavanjem u Gimnaziji Matije Mesića u Slavonskom Brodu, 5.veljače te nastavkom 7.veljače u Klasičnoj Gimnaziji Fra Marijan Lanosović počinjemo niz informativnih predavanja o programu Europske Komisije ERASMUS+ (Ključna Akcija 1 –Mobilnost mladih radi učenja) u sklopu kojega je mladima (od 13-30) omogućena mobilnost unutar Europske Unije u svrhu neformalnog obrazovanja te razmjene kultura i iskustava.

Predavanja će sadržavati:

·        Uvodnu riječ

·       Informacije o ERASMUS + programu za mlade

·        Informacije o SALTO YOUTH portalu

·        Primjere dobre prakse

·        Pitanja i odgovore sudionika

Interes su pokazale i visokoobrazovne ustanove sa područja grada a njih planiramo posjetiti u ožujku. Nadamo se da ćemo ubrzo pronaći još zainteresiranih srednjih škola i skupa s njima pomoći mladima našega grada da ostvare svoje ciljeve i želje te kroz putovanja i neformalnu naobrazbu postanu pravi europski građani.

Sve zainteresirane ustanove i organizacije se mogu javiti na academico.brod@gmail.com.

U ime UO udruge

Voditelj projekta

Igor Nikičić

Comments